Opis
Obojętnie, czy jemy dużo czy mało, czy chętniej sięgamy po mięso, czy też po warzywa i owoce – ktoś się zajmuje produkcją naszego jedzenia. Ale kto? I gdzie dokładnie?
- Jak formuje się bułki?
- Gdzie kura znosi jaja?
- Kto doi krowę?
Dzięki przejrzystym ilustracjom i jasnym opisom Julia Dürr udziela odpowiedzi na te pytania. Oprowadza nas po gospodarstwach rolnych, fermach mlecznych i rzeźniach. Zagląda do piekarni i fabryki pieczywa, odwiedza kuter rybacki i fermę rybną, gości na plantacjach, w sadzie i szklarni.
Pokazuje, jak czytać etykiety i dowiadywać się, skąd pochodzi nasze jedzenie.
Autor: Julia Dürr
Ilustracje: Julia Dürr
Tytuł oryginału: Wo kommt unser Essen her?
Wydanie: pierwsze
Data wydania: luty 2021
Okładka: twarda
Wymiary: 26,7 x 36,6 cm
Ilość stron: 40
Tłumaczenie: Anita i Robert Jonczyk